Klapisäkkinostin takakuormaajaan

Viestiketju:
Klapisäkkinostin takakuormaajaan

nuc-64

Kansalainen
Liittynyt
15 Tammikuu 2015
Viestit
85
Onkos kukaan muu kuin minä innostunut tekemään klapisäkeille omaa nostolaitetta kuormaajaan? Itselläni on Renki takakuormaaja ja sillä trukkipiikkien kanssa olen nostellut säkit tähän saakka. En vaan tykkää kun joutuu viemään piikit ensimmäisten lenkkien kohdalle, heittämään lenkit piikkeihin, koska usein ne eivät itsekseen osaa piikkeihin osua. Sitten taas ajoa pätkän matkaa piikit klapeja kihnuttaen ja ehkä osan kukulla olevista klapeista tiputtaen ja taas hytistä ulos heittämään seuraavat lenkit piikkeihin. Lisäksi tuon Rengin nostokorkeus trukkipiikeillä säkin kanssa on riittänyt vain juuri ja juuri auton peräkärrylle.
Päätin sitten tehdä tällaisen hankkimastani vanhasta sontatalikon raadosta.



Laikkasin vanhat piikin romut pois ja tein tuollaiset sorkat. Putket ovat 4 mm vahvuista, enkä hitsaillut lisävahvikkeita. Pitkästä aikaa hitsasin puikolla ja vaikutti palavan hyvällä tunkeumalla, luulisin kestävän noinkin. Vahvistetaan jos näyttää tarvittavan. 110 cm pitkät vaakaputket tulivat noin 95 cm korkeudelle maasta ja hitsasin niihin pultit pystyyn, joihinka saa heittää säkin lenkit killumaan. Saa nähdä tuliko tästä toimiva, vai ei.
 
Viimeksi muokattu:
Näkisin tässä noiden L- rautojen nurjahdusvaaran jos niitä ei sido jollain x - jäykkäreillä toisiinsa
 
Kuution säkin kestää mut isommissa varmasti jo nöyrtyy, mut varovasti ja vain pieniä säkkejä :)
 
Kuution säkkejä on itsellä vain käytössä, lähinnä siksi, että tuntuu niiden koko olevan mukava kun peräkärryllä kuskaa, 1,5 kuution säkit tuntuvat olevan melko huonoja pysymään pystyssä. Sopiva kuorma henkilöauton kevytperäkärryyn on muutenkin kaksi motin säkkiä, 1,5 motin säkeillä taitaisi mennä ylikuorman puolelle.
 
Kuution säkin kestää mut isommissa varmasti jo nöyrtyy, mut varovasti ja vain pieniä säkkejä :)

Ehkä niin, mutta vaiva on pieni tässä vaiheessa vahvistaa. Sitten kun vaikka taakka heilahtaa ja nurjahtaa nuo pystyt niin on jo kertaluokkaa ikävämpi tehdä se korjaus ja vahvistus.

Itse pistäisin noihin RHS-putken yläkulmiinkin kolmiopalat alapuolelle. Ne ei siellä haittaa ja on taas astetta jäsympi rakenne pikkuvaivalla.
 
Mulla on samantapainen säkitysteline tehty rhs putkesta jossa säkki roikkuu ja alla on trukkilava. Ja vaaka putket nitkahtanut:facepalm:
 
14850947.jpg
Tommoset neljä tukevaa koukkua hitsaat alle, niin saat säkin kyytiin yhdenpysähdyksen taktiikalla :)

Nythän mä hokasin, siinähän oli koukut ylöspäin. Ei sattunut heti silmään.
 
Viimeksi muokattu:
Terve ! Mulla on klapisäkkien käsittelyyn trukkihaarukkanosturi (lavanostin)
 
Takaisin
Ylös