Vähän isompi polkutraktori

Viestiketju:
Vähän isompi polkutraktori

DjEzgo84

Härvelisti
Liittynyt
13 Syyskuu 2012
Viestit
1,418
Vaikkei vielä edellisetkään projektit ole täysin valmiit, mutta valotetaampas hieman seuraavan projektin aihetta, eli polkutraktori aikuisempaan kokoon. Ideahan lähti täällä aiemmin olleesta videosta lasten traktor pullungista. Siinähän siis polkutraktorin perässä oli pulkka, johon metrin välein ukot heitti uuden tiiliskiven kyytiin. Tällainen kävisi oivasti Paukkeille, mutta myös seuraava nuori traktorikuski innostui asiasta, jolloin homma alkoi olla taputeltu.
Nyt vain tuli mieleen, että tuohonhan voisi saada laillisesti myös apumoottorin, jos traktori luokiteltaisiinkin polkupyöräksi/nojapyöräksi. Joku trimmerin 30cc/0,9kW päristin penkin alle piiloon ja laskee ettei isoimmalla vaihteella pääse yli 25kmh ja hommaa tuon (L1e-A)liikennevakuutuksen, niin avot. Liiterin seinustalla onkin jo 20 Valmetin kumit odottelemassa. Tämä projekti liikahtaa varmaan eteenpäin vasta ensi keväänä, jollei syksyn aikana tule jostain suurta innostusta aloittaa askartelua.
 
1.5kk on aikaa, mahdollisiin Paukkeisiin ( tartuntatilastot uusien tapausten suhteen toistaiseksi näyttää kohtuu suotuisaa kehitystä )
Viimeviikolla jossain vaiheessa aktiivitapauksia oli n.1050, pari viikkoa sit jokin 1300kpl, nyt tilastoissa on n.900 ja uusia ilmenee vain muutamia ( 30-50 ) kymmeniä päivässä.
 
Tähän traktoriin tulee varmaan hitsailtua omat vanteet noille takarenkuloille, kun niitä ei renkaiden mukana tullut. Samalla saa oikean pulttijaon takanapoihin, ilman väliadaptereita. Toden näköisesti renkaat tulee uretaanitäytöllä, sillä nuo kumit on kulutuspinnaltaan vielä hyvät, mutta sivuista todella rupusessa kunnossa. Koneelle ei kuitenkaan tule painoa joorikaan, jolloin e.m. rakenne toden näköisesti kestää renkaiden loppu elin iän.
Toki jos jollain sattuu nyt olemaan 24" vanteet ihan joutilaana eikä tiedä pitäisikö ne heittää romukuormaan vai haudata metsään, niin olen kuulolla.
1e54cb61-d481-4619-b295-36e5333c0c5c.jpg
 
Jaahas, alkaa tämä projekti olemaan tuotapikaa työn alla. Kunhan kesäloma koittaa, alkaa polkurakvaattorin veistely toden teolla.
 
24 tuumaset vanteet ilman keskiötä olis ollut kangasalla viimekesänä. Jätin rengasmiehelle, voin kysyä onko vielä tallessa, jos tarvit?
 
Löytyy vielä...laitan yv.

Olitkin Kouvolan kyljessä...että matkaa on.
 
No juu, tosin oli autot kyllä sen verran täynnä että ei olisi helpolla edes kyytiin mahtuneet.
 
Kangasala =>Valkeala kyytiä kyselevät 24" vanteet 2kpl.
Neljä kappaletta vähän pienempiä, olis etusiksi.

20220603_164320.jpg
 
No elokuussahan on Kuhmalahti pulling, @DjEzgo84 sinne käymään kärryn kanssa, vai meneekö liian myöhäiseen, on elokuun loppupuolella...
 
Kyllä se taitaa mennä vähän myöhäiselle, eiköhän se tuolloin jo seiso omilla tassuilla, ehkä.
 
Näyttäisi mahtuvan kalenteriin Vääksyn keikka. Mitäs kaikkea sulle mahtuis kyytiin?​
 
Otan kärryn perään, niin semmonen 700kg rautaa max. mielummin parit vanteet ja parit eturenkaat.
 
Takaisin
Ylös