Mystinen 6x4 härveli, lisätietoa kaivataan koneen historiasta

Viestiketju:
Mystinen 6x4 härveli, lisätietoa kaivataan koneen historiasta

Ei. Ihan liki tyystin mahdotonta tuollainen.
600 Fiatin vaihteistosta vetareiden paikalta kun vetoakselit lähtee, välissä on n.10-12mm rautalevyt olleet, jotka jarrukiekkoina ja joillain 99 saapin takajarrusatuloilla, heti tän jälkeen on runkopalkissa läpiviennit telin vedolle, eli nuo vetoakselit lie osin toimivan myös moottori-vaihteistokannattimena ......
Toinen satula ja levykiekko on tallella paikoillaan, toinen satula poistettu ja jarrulaikka rälläköity neliskanttiseksi .....
Noiden kiekkojen vaihtaminenkin edellyttää moottori-vaihteistopaketin pois nostamista ......
 
No joo, eipä se sitten vaihtoehto oikein tuokaan ole. On muuten hieno ja erikoinen härveli.
 
Oli jossain aiemmassa videossa tuosta rakenteesta jotain ......
 
Onks sulla mitään hajua mistä nuo hillihtimet on? Kusarista vai kasipätkästä vai jostain ihan muusta?
 
No oikeastaan ei kyllä oikein oo ..... 126 kilvet vaikuttaisi kyllä samantyyppisiltä ......
 
Niin on ...... Yks 126 tuli joskus myytyä kaverille ......
Nykyinen vasen rumpu / laakeripesä samaa pakettia ja 4 isohkoa "tuuletusreikää" rummussa, oikea napa ja rumpu ( umpinainen ) erilliset. Myös jarrukilvet siten erillaiset vaikka kiinnitys samantyyppinen / sama ??? ......
850 ja 600 ????
 
Viimeksi muokattu:
Vähän googlettelin niin Fiat 600 Multiplassa on jarrut isoilla tuuletusreijillä ja ne on erilaiset kuin normi kusarissa. Olisko laitettu niin harvinaisen auton osia? Sitten on tietysti nuo Zastavat ja Neckarit, niitä en vielä yhtään selvitelly. Normi kusarissa ja kasipätkässä pitäis olla samat jarrut. Ainakin samat varaosat sopii.
 
Jokatapauksessa, jarrut ei oo identtiset molemmin puolin, joka tietty tuo ja aiheuttaa haasteita varaosapoliittisesti .....
Esim tuon säädön tapin kiinnitystaso kilvessä on luokkaa 5-7mm eri korkeudella, syvyysmitassa .......

Niin, ja tuo rumpu, jossa ne peukalonpään kokoiset tuuletusreiät on, se on ulkoa rivoitettu, 4 kehänsuuntaista jäähdytysripaa ......
 
Toisaalta, vois toin jarrusysteemiä päivittää yhteneviin osiin, kun keksisi, minkä hilusista tekisi, ja vielä kohtuu pienellä vaivalla ettei viikkoa tarvii rakennella .....
 
Onkos olka-akselit samanlaiset? Jos olis vaikka kusarin olka-akselit, niin jarruja varmaan löytyy kohtuuhintaan pariskunta Fiude harrastajilta. Kuvista osaavat varmaan tunnistaa.
http://www.gruppofiatfinlandia.fi/ Näytti olevan linkki jollekin Fiat foorumille, mikä ei nyt ihan kuolleelta näyttänyt.
http://www.fiatforum.fi/ Oli 500, 126, 600 jarruosiakin myynnissä.
 
Noita kuvia tuossa selailin ja muistelen omaa 600:sta vm. 67. Siinä oli edessä samanlaiset jäähdytetyt rummut edessä. En osaa sanoa onko alkuperäiset. Jarrujen säätö oli kilven takaa kierrettävät epäkeskotapit. Jossain vaiheessa löysin tuoreemmasta 70 luvun alkupuolelta olevasta autosta (hajottamolta) tuollaiset automaattisäätöiset jarrut ja vaihdoin ne omaani. Nuo olka-akselit näyttää erittäin tutulta. Muistelen, että 600 ja 850 olivat noiden osalta samanlaiset. Poikittainen lehtijousi kiinni tuonne alas ja kolmiotukivarsi tuohon ylös. Iskarin alapää tuohon missä nyt on tuo alakiinnitys.
 
Kerputan pultti..... Jumeksissa.....

IMG_20200113_175332.jpg
 
Tuos ehken näkyy selkeiten noiden kilpien erot.
Olkakepakot/napatapit vaikuttaisi silmämääräisesti vierekkäin katseltuna identtisiltä.


IMG_20200113_191943.jpg
 
Jos noi kilvet jättäis pois,rumpu sorviin keskiöstä kiinni sorvaa kehät pois.Siihen laipan päälle sopiva levy,satulan kiinnike siihen kilven paikalle.
 
Liian työläs tehdä kaikki, ja 14" henkilöbiilin vanteessa loppuisi tila ...... ( vaikka vaihtunevat 15" kokoon , tosin ei 4x100 jaolla olevii 15" vanteita ei oo , vissiinkään..... )
 
Liian työläs tehdä kaikki, ja 14" henkilöbiilin vanteessa loppuisi tila ...... ( vaikka vaihtunevat 15" kokoon , tosin ei 4x100 jaolla olevii 15" vanteita ei oo , vissiinkään..... )
Onhan se aika työläs muutos.mikä toi rummun halkaisija on? Voihan siihen vaihtaa jotkun muut jarrukilvet,samalla rummun halkaisijalla.Kilven reikää helppo työstää.
 
Ei tullu mitattua ...... Olisko 9" ??

Jaa niin, tervetuloo foorumille, ja heti kohtuu aktiivina kirjoottamassa .....
 
Olka akselit kuitenkin on ilmeisemmin kusarista. Jarrut todennäköisimmin eri versioista, tehtiinhän kusaria parisenkymmentä vuotta eri versioina ja ainakin viidellä eri merkillä, eli jarruversioitakin on todennäköisesti useampi. Olisikohan nyt helpoin metsästää joltain fiudeharrastajalta ehjä(hkö) pariskunta kusarin/kasipätkän jarruja.
 
Takaisin
Ylös