Pienet dieselmoottorit

Viestiketju:
Pienet dieselmoottorit

Jammu

Kansainvälinen sadonkorjaaja
Liittynyt
2 Joulukuu 2011
Viestit
3,259
Kiinnostai tehdä jollain aikataululla pikku traktori jolla poika vois leikkiä mutta sen verran iso että esim kasvimaata vois harata. Jotain osaa on haalittuna jo.

Moottoripuolelta kiinnostaa mikä olisi hyvä moottori ja minkälaisesta kohteesta kannattaa katsella.

Pineri ja kevyt ilmajäähdytteinen, luotettava pitää olla ja helposti käynnistyvä.

Mileen tulee mm tärylätkän ja aggrekaatin moottorit. Hatz, Robin??
 
Osta jostain vanha Minkomatic elimenluovuttajaks. Samalla saat koneen lisäksi paljon muutakin hyödyllistä.
 
Tärylätkissähän niitä pikku dieseleitä on ja hajonneita genaraatoreita ehjällä moottorillakin olen joskus nähnyt myytävän pilkka hintaan.
 
Meinaako helposti käynnistyvä, että sähköstartti on must? Mulla olis yks vanha kiinalainen veivattava, joka joskus saattaa lähteä ihan helpollakin käymään :rolleyes:
Noita generaattorivikaisia aggrekaatteja lähtisin katselemaan. Toki riippuu mikä on ajateltu budjetti moottorille 100 vai 500€?
 
Kunnostin viime syksynä 1950 luvun sarvitraktorin, moottorina oli 350cc NSU 2t bensa. Kun sain sitten koneen toimimaan oli sen äänimaailma äärettömän yllättävää, ei korvia särkevää paukutusta vain vaimeaa hyrinää! Käynnistys on narulla, mutta laakista käyntiin kun muistaa pumpata bensaa. Ennen on panostettu ainakin äänenvaimennukseen, sama ilmiö tuli vastaan kunnostamassani Bernaard 4t paikallis moottorissa joka oli kunnostamani pulsaattoripesukoneen voimanlähteenä.

Nämä Kiinan Loncinit B&S yms,,,, ovat aivan hirveitä mölysaasteen tuottajia. Moottorin kiinnitys kumityynyjen varaan jos vain on mahdollista vaimentaa varmaan eufornaalista meteliä? Viime viikonloppuna kunnostamani Husgvarna ruohonleikkuri muvivalurungolla antoi B&S käynnille havaittavasti sitokykyisemmän saundin. Loppu päätelmään sanoisinkin että harkitsisin vielä kerran onko pikku diesel tosiaan tarpeen?
 
Meinaako helposti käynnistyvä, että sähköstartti on must? Mulla olis yks vanha kiinalainen veivattava, joka joskus saattaa lähteä ihan helpollakin käymään :rolleyes:
Noita generaattorivikaisia aggrekaatteja lähtisin katselemaan. Toki riippuu mikä on ajateltu budjetti moottorille 100 vai 500€?

Ei ole sähköstartti must. Onko se joku lätkän kone ts minkä kokoinen/tehoinen?

Mää luulisin että tässä voitais aatella jotain muutamien hevosten tehoista kun suunniteltu voimalinjakaan ei ole kauhean järeä. Mutta painoa toki hyvä tulla niin vetää kuopimatta. Sähköstartila tietty poikakin käynnistäisi...

Kiirehän tällä ei ole ja mielellään budljettiluokassa pyöritään... Tuppaa vaan olevan nyt myynnissä olevat pikkudiiselit suht arvokkaita kun jotain kolmipytty kubota/yanmaria saa kylm,äkoneikoista samoihin... Mutten tähän mitään "isoa" konetta halua ts vesijäähyllä ei..
 
Jaa toi mun kone? Joku paikallismoottori luultavasti. 4hp ja 41Kg,vuodelta -83. Näköjään 2 1/2 vuotta tuossa tallin lattialla vienyt tilaa..
 
Ei ole sähköstartti must. Onko se joku lätkän kone ts minkä kokoinen/tehoinen?

Yksipyttyisiä ja yleensä 5-10 hv
Näiden lätkien moottorien kohdalla sanoisin että kannattaa testata ennen ostoa kunka lähtee käyntiin ja kuinka käy.
Irralliset yleensä syystä irrotettu, helposti vetävät kivipölyä kitusiinsa ja väljistyvät.
Muutaman tollasen aukassu ja aika lohduton näky ollu sisuksistaan.
 
joo itsellä bensalätkä ja aika kulahtanut sen kone on, ilmeisesti hondan tilalle laitettu kiinankopio joka sekin paljon ajettu
 
taistelen parasta aikaa hatzin kanssa
syksyllä pelas hyvin
nyt pitäis pentiksi pestä ja katsoa mihin puristukset hävis

pääsiäisenä töihin
 
Kuvien liittäminenhän on helppoa suoraan viestiinkin, ilman että muualta linkittää....

Nii, tere tulemast vaan kans.....
 
Katoppas vaan, nämä itämönkijät eivät olekaan kovin tuttuja kapistuksia.
ninku näkyy
siperian nortonista otin pytyt ja kanget pois
ei piisannu sisu polkea kakstahtisen käynnistintä

mönkijän rakenne on tukeva
nostolaitteet ja ulosotto pyöritykseen on
kuha nyt sais jonku moottorin vielä työlle
 
Takaisin
Ylös