Pyöräkoneeseen kuorma-auton renkaat?

Viestiketju:
Pyöräkoneeseen kuorma-auton renkaat?

AJS

Kansalainen
KK Plus pack
Liittynyt
13 Marraskuu 2013
Viestit
13,501
Jos 5T painoiseen pyöräkoneeseen löytyisi sopivat vanteet, voisiko kuorma-auton vetopintaisia talvikummeja ajatellakkaan talveksi alle?
 
Koko? On niitä käyttäneet. Hallilla on k-auton renkaita.
 
385/65-22,5 noktop voisi olla vaihtoehto, kumeja on jo varastossa kiitos kuitenkin kysymästä.
Ajatus ja visio, olisi kohtuuhintaiset talvirenkaat talvikäyttöön kun kesän ajetut tri:t ei ole enään pidoltaan uuden veroisia ja palojen reunat jo pyöristyneet.
Talven ajetut kuorkin renkaat menisi vielä hyvin pyöräkoneen jälkeen kuormurin vetäviksi kesä käyttöön.
Saisi sitten pyöräkoneet liikkua melkolailla uusilla/hyväkuntoisilla rattailla talvisin.
Mutta miten ne toimii ja pitää , se tieto olisi hyvinkin kiinnostava ennen kuin siihen hankintaan sijoittaa.
 
Siis 5tn koneeseen? On tietysti "hyviä" gummeja ja vähemmänhyviä..
 
Tuo renkaiden kierrätys idea on muuten ihan hyvä, mutta minä en ole kyllä vielä tähän päivään mennessä nähnyt kuorma-autossa vetävällä akselilla yksikköpyöriä ja tuota mainitsemaasi 385 leveää rengasta ei kyllä hyvällä tahdollakaan saa paripyörän vanteelle.

Mutta onhan noissa isoissa satamatrukeissakin 315 leveät paripyörät joten ei kun sellaista alle tosin varmaan kyllä joutuis tekeen jonkinlaiset jaonmuutos adapterit, vai riittäiskö siinä peräti yhdet 315/80r22,5 renkaat kun niillä on kuitenkin 80 vauhdilla 8,5t kantavuus yksikköpyöränä
 
Tuo renkaiden kierrätys idea on muuten ihan hyvä, mutta minä en ole kyllä vielä tähän päivään mennessä nähnyt kuorma-autossa vetävällä akselilla yksikköpyöriä

Ainakin noissa vetävällä etuakselilla olevissa TGS MANneissa näyttäävät käyttävän talvella vetokuviota etusissakin. Taitaa olla juuri mainittu kokokin.
 
Koko kopsattu just Man auton renkaasta, ja pyöräkone volvon vanne taulukko tuntee ainakin kolme erilaista 22,5" vannetta.
Yksi koko oli 400mm ja sen uskoisin tuohon kuorkki renkaalle passaavan.
 
Joo, kantavuus kyllä riittäisi helposti jos 8,5t kun ei tuu akselille kuin 5T maksimissaan.
 
Kuorkin renkaille kantavuus on jatkuvalla maksiminopeudella, eli n.85kmh , vielä tietyn varmuuskertoimen omaten.
Pyöräkoneen maksimi hetkellinen nopeus täydellä akselipainolla ? 20kmh ? Niin voi olla kuorkin kummi vähän turhan jäykkä runkorakenteeltaan ?
 
Joissain traktorien peräkärrien navoissa ja renkaissa kantavuus esim ilmoitetaan 6T/kpl @40kmh ( akselimassa 12t ) , tai sama paketti 8T/kpl @30kmh ( akselimassa 16t )
 
Kuorkin renkaita on vastaan tullut pyöräalustaisissa kaivinkoneissa. Aikasmoinen ero noiden kuorkin renkaiden rungon jäykkyydessä, osa ihan pehmeitä ja osa ei jousta juuri yhtään vaikka olisi melkein tyhjä rengas.

Noiden kärryn napojen kantavuuteen näyttää vaikuttavan sekin että onko 1 vai 2 akselinen. 2 akselisessa vähemmän kantavuutta.
 
Juu, ei meitillä noin hyviä ole. Tuppaa purkuun tulevissa autoissa oleen "liiskut" alla tai sitten myyjä haluaa renkaat itelleen takaasin. Sori. En nyt kyllä pysty auttaan..
 
Ja luulis kapeamman, siis vaikka 315 renkaan olevan parempi pidoltaan, kun isompi pintapaine. Ja voihan sinne ampua työkoneen nastoja lisäpidoksi. Tosin, jos ne kesäksi on autoon menossa, menee nyppimiseksi.
 
Ruuvattavat piikit, jotka saa poiskin ? Vaiks tuskin kukaan noita renkaita eestaas ruuvailee pyöräkoneen ja auton välillä, kannattanee hankkia lisäpyöriä, ettei autoon tarvii koskea.....
 
Renkaat ja vanteet tilattu, kunhan kokemuksia kertyy niin ilmoilen sitten niistä.
Michelin runkoja tulee, pitäisi joustaakkin ja noktop pintamalli johon ei taida nastoja saada.
Ruuvinastaa kokeiltu ja kohtuu hyväksi havaittu.
 
20181113_152624.jpg Kokeilussa alla, hyvät oli kuulemma ajaa.
Nyt sitten ootellaan että talvi tulisi.
Kuva vähäsen hämää ja tässä koneessa ei oo sitä lokasuojien levikesarjaa.
 
Takaisin
Ylös