Ebay-ostamisen turvallisuudesta

Viestiketju:
Ebay-ostamisen turvallisuudesta

borg

administi
Ylläpitäjä
Liittynyt
18 Huhtikuu 2011
Viestit
39,306
Kaikkea sekalaista (muttei järin arvokasta) roinaa on tullut hankittua Ebay-nettihuutokaupan kautta. En taida olla koskaan ostanut mitään huutamalla, vaan aina Buy it now -hinnalla. Hyvin liikkuvassa ja uudessa tavarassa huutokaupalla saatava hyöty lienee melko vähäinen. Joku jossain palstalla kirjoittikin, että kun olisi tajunnut ostaa saman tien, olisi säästynyt turhalta kyttäämiseltä.

Ebay-ostoksissa on hyödyllinen mahdollisuus avata "keissi", jos tavaraa ei ala kuulua järjellisessä ajassa. Tällaisen casen avaamisen jälkeen myyjän yhteistyöhalukkuus yleensä kasvaa ihan uusiin mittasuhteisiin. Jos myyjä munaa kaupan huonolla palvelulla, heijastuu se luotettavuuslukemiin, joista hyvät myyjät ovat tarkkoja.

Kuitenkin, ellei mitään tällaista pakotetta asian selvittämiseen ole, niin homma voi venyä ja vanua ilman mitään ratkaisua. Keissin avaamiselle on määräaika. Jos se ylittyy, ostajalla ei ole mitään, millä myyjää voisi "ahdistella".

Tytär halusi ostaa luokkakaverilleen joululahjaksi pakkauksen erilaisia tekoviiksiä, tilasin tavaran englannista 24.11. Tilattua viiksipakettia ei näkynyt ennen joulua, eikä sen jälkeen. Niinpä ensimmäinen askel oli ottaa yhteyttä myyjään. Myyjän ehdotus oli, että menisin kyselemään pakettia paikallisesta postitoimistosta. En mene, ei siitä kuitenkaan mitään hyötyä ole ilman seurantakoodia. Niinpä nyt avasin keissin, mielenkiintoista seurata, miten homma etenee. :) Aiemmin casen avaaminen on parantanut palvelua aika tavalla.

ebaykeissi.jpg viikset.JPG
 
Tähän tapaukseen liittyy näemmä valeviiksimies...

Itse ostin huutamalla Adoben softapaketin viime syksynä. Halpa oli, ja posti toi nopeasti Kiinasta aidon piraattisoftapaketin. En edes avannut keissiä vaan sain rahat takaisin vain uhkaamalla tehdä sen. Lisäksi myyjä maksoi paketin postikulut amerikkaan, joka oli aika outo homma ottaen huomioon ettei koskaan noutanut pakettia. Se palasi minulle "Return to sender" - leimalla varustettuna noin kuukautta myöhemmin.

Sillä välin olin jo ostanut palautetuilla rahoilla toisen Adoben softapaketin joka oli sitä mitä pitikin. 3,5 tonnin softat voi siis kokemukseni mukaan ebaysta hankkia noin 350€:lla. Tosin hommaan liittyy riski, kuten ensiaskelesta huomataan.
 
:tuijo: Viikset tulla tupsahtivat viimein tänään. Mitä opimme tästä? Joulu saattaa sekoittaa totaalisesti tavaraliikenteen. Normaalisti Englannista paketti tulee viikossa, nyt meni puolitoista kuukautta. Luulenpa, että noita huomenna koulun pihalla sovitellaan jonkun neidin nenän alle...:heko:

Kävin sitten laittamassa keissin kiinni. Loppu hyvin, viikset hyvin.
 
On tullut ostettua ebayn kauppiailta varmaan toistakymmentä kertaa. Maksun olen hoitanut paypal:n kautta ja aina on tavara tullu perille, kiinasta ja kaukoidästä paketit on tulleet noin 2-4 viikossa.
 
Pari tapausta on ollut sellaisia, joissa pieni ja ohut paketti on varmaan ihan hukkunut. Näissä kummassakin tapauksessa myyjä hyvitti maksetun summan.
 
Sitten viime viestin on monenlaista tavaraa tullut maailmalta ilman minkäänlaista häiriötä. Mutta nyt kaksi USB-laturia on juuttunut jonnekin.

Piti siis avata case Ebay Buyer Protectionissa. Ebay on vastikään muuttanut aikarajaa, minkä sisällä tällaisen keissin voi avata. Jos liian myöhään valittelee saapumattomista tavaroista, niin voi voi. :sad:

Uusi Ebay ostosten valitustakaraja on 30 päivää viimeisen arvioidun toimituspäivän jälkeen. Tämän jälkeen et voi enää avata "tapausta".

Kun ostat Ebaysta, laita ylös toimitusaika-arvion loppupäivä ja siitä 30 päivää eteenpäin takaraja. Ks oheinen kuva:

toimitusaika-arvio.jpg

Ellei tavaraa ala kuulua ja perälautapäivä lähenee, avaa keissi. Joudut ensin ottamaan yhteyttä myyjään Ebayn lomakkeen kautta. Sitten keissi on auki ja odotellaan. Ebay lähettää sinulle vahvistuksen, jossa annetaan lisäohjeita:

keissi.jpg

Nytpä sitten itsekin odottelen, mitä tapahtuu.
 
Vs: Ebay-ostamisen turvallisuudesta

No höh ja joo... Vaikutus keissin teolla oli aika dramaattinen. Kotiin saapuessani oli eteisen lipaston päällä paketti. Ja siinä nämä kaksi viikkoa yli ajan maailmalla maleksineet USB-laturit.

Teettää peruuttavan toimenpiteen.

Via Tapatalk
 
Joulun tyhjien päivien valaisua varten ostetut ledit ovat jossain hukkuvieteillä ja tuo aliexpressin dispute-systeemi on sen verran kiinalainen, että voipi olla että joku syö rahat ja tavarat tässä samalla.
 
En taida olla koskaan ostanut mitään huutamalla, vaan aina Buy it now -hinnalla. Hyvin liikkuvassa ja uudessa tavarassa huutokaupalla saatava hyöty lienee melko vähäinen. Joku jossain palstalla kirjoittikin, että kun olisi tajunnut ostaa saman tien, olisi säästynyt turhalta kyttäämiseltä.

Eikös Ebayssäkin ole korotusautomaatti, niin ei tarvitse kyttäillä?

Saamastani palautteesta päätellen olen viimeksi ostanut Ebaystä jotain lähes päivälleen 5 vuotta sitten. Palautteita on tullut 119 kpl ja Ebayssä lähes aina saa palautteen, toisin kuin Huutonetissä.

Yhden kerran on toimitus ollut puutteellinen. Tilasin yhteen jenkkiin uudet saranantapit ja puskurinpultit. Pultit puuttuivat lähetyksestä. Hetken aikaa myyjä vakuutteli, että kyllä pultit ovat mukana/lähetetty (erikseen?), kunnes koko tunnus suljettiin. Aiemmin myyjällä oli lähes pelkästään positiivisia palautteita. Taisi alamäki alkaa niihin aikoihin, kun minä olin ostamassa. Tiedä sitten, mitä oli tapahtunut.

Maksut olen aina hoitanut Paypalin kautta.

En ole koskaan myynyt mitään, vaikka vähän väärääkin tavaraa on tullut ostettua, kun aina ei ole päässyt tarkistamaan, onko myytävä osa juuri sitä mallia, mitä tarvitsisin. On jäänyt vähän vieraaksi miten Paypal myyntitilanteessa toimii. Onko teillä kokemuksia myynnistä ja Paypallin toiminnasta myyntitilanteessa? Ilmestyykö rahat "tyhjästä" tilille, vai vaatiiko jotain toimenpiteitä/ennakkovalmisteluita, esim. asetusten säätämistä?
 
Muutaman kerran on tullut tilattua reilun parin tonninkin ostoksia Ebayn liikkeistä. Yleensä vaan olen ottanut yhteyden suoraan myyjään ja varmistanut sopivuudet ja rahdit ja kauppakin on sitten tehty siinä sähköpostitse eikä Ebayn kautta. Yleensä myyjä vielä tinkaa noin 10% jos kauppa tehdään ilman Ebayta. Toisalta silloin on Ebayn tuoma turva pois. Valittaminen viivästyksestä on hankalaa, kun kauppa on kahden keskinen.

Toistaiseksi ei ole vielä tullut isompia tappioita (kop kop).

Kerran ostin yhteen kolariprojektiin koko auton keulan. Myyjä lähetti tarkastuksista huolimatta väärät umpiot. Ne oli tarkoitettu vääränkätiseen liikenteeseen ja valokuvio siis väärinpäin. Pyysi laittamaan ne takaisin ja hän lähettää uudet. Lähetin ne takaisin ja ostin Suomesta uudet, että sain auton liikenteeseen. Myyjältä ei löytynyt heti oikeita valoja joten laitoin Paypalin kautta laskun menemään. Alkoi sitten haistattelemaan, että miksi ostin Suomesta valot. Ettei hän niitä maksa. Sanoin, ettei tarvitsekaan maksaa kunhan lähetät ne oikeat umpiot tänne. Hänen oli jotenkin vaikea ymmärtää, että olen maksanut hänelle ne umpiot, mitä minulla ei nyt ole. Hän oli sitä mieltä, etten tarvitse enää umpioita koska olen ostanut jo uudet ja sitä mieltä, ettei hän maksa niitä uusia umpiota koska en ollut odottanut, että hän lähettää korvaavat tilalle.

Tuo tilanne on vieläkin auki. Ollut puolisentoista vuotta. Välillä olen uhkaillut poliisilla, välillä lähettänyt muistutusta Paypal laskusta. Tämän hetken tilanne on, että myyjä on puheidensa mukaan lähettänyt umpiot toissapäivänä. Taas odotellaan...
 
On tullu ostettua, mutta vaihdoin visasta mastercardiin, ja paypal-tunnukset meni kai vanhaksi.. Ei oo tullu laitettua uudestaan..
 
Tuli nyt sitten rekisteröidyttyä tuonne eBay:hin ja PayPal:iin...

Kertokaas enskertalaiselle kuinka tuo paypal homma toimii (kaikki koodit ja muut sellaiset on nyt kunnossa, ja sen pitäisi toimia heti...) Eli ostan tuotteen, siis sellaisen -osta heti, tuotteen. Niin nyt siitä puuttui rahdin hinta sumujensaarelta tänne kotosuomeen, no ebay:n kautta tankero englannilla kysyin sitten rahdin hinnat ja päästiin siitä yhteisymmärrykseen.
Nyt myyjä sitten laskee lopullisen hinnan tuotteille ja lähettää sitten minulle tiedon tästä.
Mutta kuinkas tästä sitten eteenpäin toimitaan paypalin kanssa?
 
Pitäisi tietty paypalin kautta maksaa sille myyjälle puuttuneeksi jäänyt rahdin osuus, mutta eipä ole viime aikoina tarvinnut tehdä moista. Josko jollakulla olisi tuoreempia kokemuksia?
 
Ei mullakaan kokemuksia....
Tilaillut vain tavaroita, joissa maininta "inc taxw + accis" tai "free shipping" , tms..... (jotain sinnepäin ne tekstit olleet.... , ei mulla hoono Soomi ole, muita eri kieliä kyllä kuuntelen ja luen sujuvasti, yleensä juuri mitään ymmärtämättä.. )
 
Ymmärsinkö oikein, että et ole vielä lähettänyt mitään rahaa, vaan odotat myyjältä lopullista hintaa?

Rahan lähettäminen tapahtuu "Send Money" napin takaa. Vastaanottaja määritellään sähköpostiosoitteella (sähköpostiosoite = Paypal tilinumero). Eli näppäilet halutun summan ja vastaanottajan sähköpostiosoitteen. Yleensä olen vielä ebayn kautta laittanut viestiä, että maksettu on, jotta tavara saadaan nopeammin liikkeelle.
 
Ymmärsinkö oikein, että et ole vielä lähettänyt mitään rahaa, vaan odotat myyjältä lopullista hintaa?

Rahan lähettäminen tapahtuu "Send Money" napin takaa. Vastaanottaja määritellään sähköpostiosoitteella (sähköpostiosoite = Paypal tilinumero). Eli näppäilet halutun summan ja vastaanottajan sähköpostiosoitteen. Yleensä olen vielä ebayn kautta laittanut viestiä, että maksettu on, jotta tavara saadaan nopeammin liikkeelle.

Juuri näin. Eli en ole vielä rahoja lähettänyt (enkä näköjään vielä tänäänkään, kun tuo tankeroenklantti tuottaa tuskaa ymmärtää vastaan ottavassa päässä (miten mää kyllä ymmärrän sujuvasti) :D )
Mutta tuota juuri mietin, että kuinka tuo maksaminen ylipäätänsä tapahtuu tuolle paypalilla.


edit:
No niinpä näkyy kysyvän s.postiosoitetta. No onkos sitten kun myyjä antaa lopullisen summan (tässä tapauksessa Englannin punta), niin tuo maksu puoli siten sitten, että valitsen valikosta punnan ja maksan niillä, vai voiko siihen maksu kohtaan laittaa summan euroissa?
 
Itte olen maksanut puntina, mutta huomannut, että Paypalin kurssi on hieman todellista heikompi, joten vähän tulee persnettoa.
En tiedä voisiko tuon maksun kääntää itte todellisella kurssilla euroiksi ja maksaa euroina...
 
En tiedä kuuluuko tämä tähän viestiketjuun, mutta kysytään nyt kumminkin. Miten kauan on kestänyt lähetyksen saapuminen?. Tässä tapauksessa rahtifirma on Hermes. Mutta mikä on kotimainen yhteistyökumppani?
 
Mulle postin auto tuonut joka lähetyksen ( ne, mitkä toimitetaan ovelle ) , muut kirjattavat saapumiset paikallisesta postin toimipisteestä noutaen , on sitte lähtöpaikka ollut Saksa, Kiina, Honkonkki, Aussimaa, Taiwani, UK, tai USA .....
 
Mulle suurimman osan on tuonut posti, mutta myös UPS, Schenker ja DHL. Lähtöpaikkoina Hongkong, Australia, Englanti, Saksa, Italia ja USA.
 
Takaisin
Ylös