Akun koko perämoottorin sähköstartille?

Viestiketju:
Akun koko perämoottorin sähköstartille?

Virta sen polttaa.
Nii, mutta mitä se tarkoittaa/millaiset olisuhteet sen aiheuttaa? Sähkö ei ole vahvinta alaani. Jos johdot ei ole kytketty mihinkään, niin kuin aloittajalla varmaan ei tällä hetkellä ole, niin virtaa ei muodostu(kö)?

Edit: vai jos tilanne on se, että tyhjähkö, hyvin virtaa vastaanottava akku on vaikka pilssillä tms tyhjätty, niin puola ylikuumenee ja huonolla tuurilla lakat palaa?
 
Olenko jäljillä kun valopuola antaa kuulema noin 50W ja jännitteensäätimen kautta joku 14V, niin kestäisi systeemiä kuormittaa 3,5A virralla?
 
Eikös kaikki artikkelit, joissa lukee "marine", voida myydä öbaut tuplahinnalla "normaaliin" verrattuna. Sama autopuolella, jos on "motorsport" tai "racing" -osista kyse.:haisemaan:
Aikanaan markka-aikaan veneiljöille oli kehitetty ihan oma seteli. Siinä oli purjelaivan kuva :D.

1000_markan_seteli.jpg
 
Moottoriin tuleva alkuperäinen startti on teholtaan 0,6kW, minkälaista virtaa tuollainen ottaa startatessa? Voisi siitä vähän haarukoida akun kokoa.
 
Kyllä. Tosin tuo laskelma on sikäli viitteellinen, että jos jännite startatessa tipahtaakin 11v lukemaan niin virta kasvaa liki 10%
 
Starttivirta on hetkellisesti 3-5 kertainen nimelliseen. Akusta pitäisi löytyä vähintää 150-250 occ.
 
Oma mutu on, että hyvin starttaa pikku akullakin, kunhan kaapelit on kunnossa. Tosin jos uutta akkua lähtisi ostamaan, halvimmat Ah:t taitaa saada noilla perus 50-60 Ah auton akuilla.
 
Joo, olishan noita jokunen kohtuukuntoinen autonakku tuossa hyllyssäkin, mutta yhtään ylimääräistä kiloa en viitsisi veneeseen ottaa, kun tuo 28hv kone on muutenkin hiukan alimittainen veneeseen nähden. :mrgreen:
 
Joo, olishan noita jokunen kohtuukuntoinen autonakku tuossa hyllyssäkin, mutta yhtään ylimääräistä kiloa en viitsisi veneeseen ottaa, kun tuo 28hv kone on muutenkin hiukan alimittainen veneeseen nähden. :mrgreen:
kuten aiemmin jo kerroin halppis startiboosteri toimii itsellä, on kevyt kantaa kantokahvasta ja löytyy valoa pistoketta joistain jopa kombresoria ,,, saa muutaman kympin hintaan jostain halpahallista.
 
Tollases salkkumallin apuvirtakamppeessa yleensä max 17ah hyytelöpatteri sisuksissa....
 
Juu, ja sen elinkaari on aika lyhyt ainakin autojen/koneiden starttailussa. Töissä oli näitä pari kappaletta erään koneen vuoksi kun tärinä söi akkuja aimo kasan vuodessa. n. kaksi viikkoa kesti salkussa akku starttailua.

Ei muuta kuin perus 60Ah:n starttiakku vain sinne veneeseen. Sillä muutamalla kilolla ole mitään merkitystä mihinkään suuntaan akun osalta veneen kulkemiseen. Jos on niin kyytiin tulijoille laihdutuskuuri myös suositeltava tai isompaa moottoria. ;)
 
Samaa mieltä. Jokin 15-20Ah hyytelöpatteri maksaa melkein saman kuin normi 55-60Ah autonpatteri.....
 
Koska kalamiesten paino tuskin nykyisestään alenee, niin lienee sitten moottori vaihdettava :D Nytkin on rajoilla, että nouseeko liukuun vai ei, matkaa verkkopaikoille useampi kilometri :( Ajattelin, että olis jaksanut startata nykyisellä kaikuluotaimen akulla 10Ah
 
No voihan sillä kaiun akulla koittaa. Jos pelaa ok, niin mikä jottei. Jos ei, niin nykäiset sen kerran koneen käymään ja kotimatkalla patterikaupan kautta..
 
Day Cruicerissani Volvon B21 koneisessa on 2x100ah, sitä kun ei niin vain soudeta kotisatamaan täytyypi siis olla jonkin verran varmuuskerrointa. Kaiken hulvatun varalle löytyy vielä hytin kaapista 5hv Archimedes Penta sekä 5l pienkonebensaa.
 
Takaisin
Ylös