Työpöydät

Viestiketju:
Työpöydät

Yleensä suuremmaksi ja jostain siihen pöydälle vaan ihan kaikenlaista kertyy, niin ettei meinaa sihijuomalle paikkaa löytää....pullonhenkikö sitä tavaraa siihen pöydälle kantanee.....
 
Mä oon kanssa ajatellut, että pitäsi laittaa pöytälevyyn saranat ja kellokytkimen käskemänä se pöytä kippautuis kello kahden aikaa yöllä tyhjäksi. Jokohan sitä alkais oppimaan pitämään pöydät tyhjinä. :D Yhdessäkin pyörillä olevassa on ne samat kamat, jotka mä siihen kaks vuotta sitten ihan väliaikaisesti sijoitin :äh:
 
MIKÄÄN ei ole niin pysyvää kuin TILAPÄINEN....

Varsinkaan korjautoimissa ja valtiohallinnossa....vrt. autovero....
 
Tässäpä lystikäs hitsauspöytä: :hitsari:

 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Eräs tuttava teki jo varmaan 25-30 vuotta sitten ihan samanlaisen, eli 30 millin levyyn oliko 100 millin jaolla reikiä, osti siihenaikaan "yhtärautaa" olevia mutkallisia vinkoja, vetäisi poikki ja hitsasi vedetystä akselista sorvatut tapit.
Myöhemmin teki niihin "pikalukollisiin" hitasupuristimin samanlaiset tapit. On pöytä tietääkseni edelleen käytössä.
 
Reikäpöytä ja siihen puristimet.



On tuo hieno pöytä, lienee hintaakin reilusti? Tuo I-palkkipöytä on jytäkkä ja edullinen tehdä. Ihan suora siitä tuskin tulee kun kuumavalssatut palkit eivät ole suoria. Toimii kyllä hitsauspöytänä mutta tiedä sitten miten paljon elää jos jiginä käyttää? Minulla olisi kyllä raskas runko jemmassa pienen pöydän tekoon, käytännössä siihen pitäisi vaan lisätä palkit ja pienet töpöt jalat. Oletko borg katsonut miten suora tuo pöytätaso on? Minkä vahvuiset palkit?
 
MIKÄÄN ei ole niin pysyvää kuin TILAPÄINEN....

Varsinkaan korjautoimissa ja valtiohallinnossa....vrt. autovero....

Minulla on nyt "verstaan" tilapäisenä pöytänä isohko kaapelikela. Kätevä ja edullinen, mutta tuskin sietää hitsata kovin paljoa sen päällä.
 
Ihan kohtuullisen suora siitä tuli, mutta en osaa sanoa minkälaisessa toleranssissa siinä liikutaan. Tuo on edellisen, kolmen vuoden takaisen työpaikan tekeleitä. Palkkien kokojakaan en muista, mutta olisikohan ehkä 120*120 ja 200*200.
 
Tilapäisenä työpöytänä olen käyttänyt nurinpäin olevaa tyhjää öljytynnyriä. On kevyt siirrellä, hyvä työkorkeus, ei pala ja pienet reunat pitävät irto-osat tason päälle.
 
Ihan kohtuullisen suora siitä tuli, mutta en osaa sanoa minkälaisessa toleranssissa siinä liikutaan. Tuo on edellisen, kolmen vuoden takaisen työpaikan tekeleitä. Palkkien kokojakaan en muista, mutta olisikohan ehkä 120*120 ja 200*200.

Koita laittaa teräsviivain tai sahanterän selkäpuoli pöytää vasten ja katso tuleeko valo läpi.
 
Onnistuisi, jos olisin edelleen töissä tuolla missä pöytäkin.
 
Verstaan kiinteät työpöydät on 45mm paksua vaneria teräsrunko-jalat, apupöytinä on Lidl,istä ostetettu 3kpl kokoon taitettava setti ”heppoiset”. Ja remonteissa työkalupöytänä on silityslauta, loput isommat hommat kontataan sitten betonilattialla tai suorin vartaloin traktorin peräkärryn metallilevypohjalla.
 
Ite käytän usein sähkötrukin 128cm pitkiä piikkejä työtasona, trukkilavalla tai ilman. On kätevä kun voi korkeutta säätää, ja 1200kg nostokykyisenä ei vallan heti niiaa. Hallissa ei hitsailla eikä tehdä muutakaan kipinöivää työstöä.
 
Tarkoitus olisi tehdä 80cmx 80cm Hitsaus pöytä unp-palkista kuvan tapaan. Korkeutta n 90cm nii mukava työskennellä seisaaltaan sekä baarijakkaralla pöytään olisi tarkoitus kiinnittää jo valmiiksi löytyvä suht kookas viilapenkki mutta haluaisin tarvittaessa saada käännettyä sen pystyyn niin että kiristys ruuvi osoittaa kattoon. Lisäksi olisi näppärä välillä irroitaa viilapenkki kokonaan pois edestä jos käsittelee jotain levyjä pöydällä. Joten ideoita otetaan vastaan kuinka tehdä viilapenkkiin välyksetön pikakiinnitys. Pulttaaminen on liian vaivalloista koska silloin viilapenkin asentoa ei jaksa muuttaa ikinä:oops:

Screenshot_20171225-232051.png
 
Tää vois olla pöytä, mut ehkä ennemmin kärry. Pikaisesti kyhätty ja pulverimaalattu.
Pullerille piti saada oma paikka.

IMG_20181130_234905.png IMG_20181130_234836.png
 
Takaisin
Ylös