Keksintöjä!

Viestiketju:
Keksintöjä!

Kyllä sen jääkaapin oven pitäisi jo nykyaikana järki puhetta ymmärtää, ovi auki ,aatana ja kiinni ,erkele.
 
Kyllä siinä jääkaapin ovessa eniten tarraa se magneetti tiivisteessä. Itsellä on nimittäin sellainen "keksintö" kuin räppänät ulos kun nyt sattuu ulkoseinää vasten olemaan. Vaikuttaa pakkasella ihan oikeasti sähkönkulutukseen. Tarvis keksiä vielä joku automatiikka että osais itte sulkea venttiilit kun ulkona lämpenee, keväällä varsinkin saa olla koko ajan vääntämässä.

"Keksintö" #2: Suihkukaapin alle väsätty viemäriveden lämmöntalteenottojärjestelmä. Muutaman vuoden ollut jo käytössä mutta semmoista pikkuhommaa kuin tehon mittaamista ei oo tullu vielä tehtyä.:rolleyes:

Kyseessä siis käytännössä vain ruostumaton "lautanen" jolle suihkukaapin vesi valuu kierteellä ja poistuu keskeltä. Kylmävesi tulee kaappiin lautasen vaipan kautta.

Tästä olen haaveillut ihan myytävää tuotetta mutta pirun laiska kun olen... Mun mielestä kaikissa suihkukaapeissa sais olla talteenotot vakiovarusteena kun kerran alta turhaa tilaa löytyy. Kokonaisenergiankulutuksessa kuitenkin lämpimällä vedellä on aika iso osuus SuomessaKIN.
 
Kaasujääkaapit mökillä / vaunussa. Nämä keksinnöt ei talviseisokin jälkeen kovin hyvin jäähdytä, mutta kun ne kääntää nurinpäin joksikin aikaa ja sitten laittaapi oikeinpäin ja ei ku tulille. Niin jopas jotain, alkaapi kylmetä ihan eritavalla.
 
Ja antaa kummilekaa putkistolle. :peukku:
 
Anoppilassa on tuo jääkaapin oven aukeaminen ratkastu hyvin ohuella kovalla muovipillillä , se on luokkaa mustekynän säiliö tai jopa ohuempi ja se on laitettu teipillä kiinni jääkaapin oven karmiin , toimii ihan mukavasti.
 
Sehän riittää, että oven avauksen jälkeen kun lämmintä sisään pääsee, ja se ilma kun jäähtyy, niin 0.005bar paine-ero jo liimaa toista neliötä olevan oven kaappiin kiinni tehokkaasti, jollei kaappi "hengitä"
 
Itse tänään, helle päivänä, tuumailin harrastetilan rakentavani, jossa yksi seinä tehty kierrätyskeskuksesta haalituista pakastekaapeista. Jotka siis ovat auki jäähdyttäen tilaa. Talven tullen käännän kaapit niin että ovat ulospäin avoinna ja lämmitysyksiköt lämmittävät tuvan. Onkohan tätä kukaan toteuttanut, lienee tuo seinä kieltämättä erikoisen näkönen
 
Itse tänään, helle päivänä, tuumailin harrastetilan rakentavani, jossa yksi seinä tehty kierrätyskeskuksesta haalituista pakastekaapeista. Jotka siis ovat auki jäähdyttäen tilaa. Talven tullen käännän kaapit niin että ovat ulospäin avoinna ja lämmitysyksiköt lämmittävät tuvan. Onkohan tätä kukaan toteuttanut, lienee tuo seinä kieltämättä erikoisen näkönen
Diii...ainakin pysyis kylähullun status ilman ehtoja....:D
Useempi pakastin, varsinkin vanhempia malleja, haukkaa jo virtaskata sen verran että ennemmin kannattaa katella onko kierrätyksessä ilppejä, niitäkin kun tulee, tosin enempi romutettavaksi. Aika usein vaan kylyainekset karannu, tehot hukassa ja sitte uusitaan koko mööpeli.....
 
Innovaatio helpottamaan käsiä ja sormia , nytpä käy rautalangan punominen kätevästi.

FB_IMG_1502455189357.jpg
 
Justiinsa kattelin juutuuppiviteoita missä jenkit teki nättejä letkuklemmareita teräslangasta.
 
Meidän jääkaappi liikkuu pikku hiljaa keskilattialle, koska ovea saa repiä apinan raivolla. Tämä tapahtuu tietysti, koska lämmin ilma jäähtyy oven sulkemisen jälkeen ja kaappiin syntyy alipaine.

Ratkaisu:
painonappi kahvaan, magneettiventtiili ja paineilmalla avaus. Melkein pitäisi tehdä, mutta varmaan tekemättä jää.

Saa patentoida, en taida itse viitsiä. :p
Itse olen huomannut joutuneeni kohtalontoveriksi uuden jääviileäkaapin myötä. Jotain tarttis tehdä.

Tutkimuksieni perusteella ongelma kulminoituu lähinnä magneettitiivisteeseen, eikä niinkään alipaineeseen. Löytyiskö jostain paksua teippiä, jolla saisi kasvatettua tiivisteen etäisyyttä metallipinnasta?
 
Voisi kokeilla ihan tavallisella muovieristysnauhalla. Paksuahan se ei ole, mutta magneetin vetovoima putoaa hyvin nopeasti etäisyyden kasvaessa.
 
Ei sinne saranapuolelle tarvitse mitään laittaa. Valkoista eristysnauhaa kahvanpuolelle. Se saattaisi riittää. Ei vaan satu olemaan nyt. Jatkotutkimukset siirtyvät ensi viikolle. Paitsi jos poraan seinään reiät parille kiila-ankkurille ja ja ja alkaa kaappi pysymään paikallaan...
 
Mul on pajalla sellasta millin paksuista kumiteippiä, jota käytetään hiekkapuhallettaessa joidenkin kohtien suojaamiseen. Senverran sitkiää tavaraa, ettei puhallushiekka ihan hetkessä pysty kuluttamaan puhki ....
 
Takaisin
Ylös