Ford 3000 sylinteriputket/muuta remonttia

Viestiketju:
Ford 3000 sylinteriputket/muuta remonttia

klappi

väljää vähän joka paikassa
KK Plus ADpack
Liittynyt
4 Kesäkuu 2016
Viestit
36,310
Pientä pintaremonttia voortiin:confused:....0.7mm rakotulkki menee heittämällä männän ja putken väliin...tarttis varmaan jotakin tehdä.

Mitäköhän se tuo puolivalmis sylinteriputki tarkoittaa? kun ei meinaa löytyä valmiita putkia tähän vehkeeseen....ja vent.kumit myös ihan vaihtokunnossa.
 
Raakaputki. Prässätään lohkoon ja porataan siinä mittoihin. Vaatii lohkon irroittamista moottorikoneistamon keikkaa...
 
Jossei kulumaa muutoin ol havaittavis, auttaiskohan uudet männät ?
 
Jossei kulumaa muutoin ol havaittavis, auttaiskohan uudet männät ?
Täytyy tutkia putkia tarkemmin....mitä jos yrittäis 0.2mm ylikoon mäntiä vanhoihin putkiin:confused:....vai tuleeko liian tiukka.
 
Männän lakiosan kuuluukin olla huomattavan väljä putkeen. Mittaa männän halkaisija helmasta.
 
Nuffiinkin uuteen koneeseen uudet männät tulossa ja meinattiin koneistajan kans että lakiosaa pitää ohentaa. Uudet männät kun mitattiin, olikin ylimmän renkaan yläpuolelta yhdessä jopa 0.1mm pienempi kuin se mitta mitä meinattiin tehdä.
Muut sitten koneistettiin siihen mittaan, muistaakseni nyt olis 0.9mm alle putken halkaisijan .....
 
Täytyy tutkia putkia tarkemmin....mitä jos yrittäis 0.2mm ylikoon mäntiä vanhoihin putkiin:confused:....vai tuleeko liian tiukka.
Oho se ylikoko olikin 0.02 tuumaa eli 0.5mm.....se on kyllä liian tiukka.
 
fordissa ei ole putkia samaa valua kaikki. toki voi putkittaa. eli ensin porataan lohkon vanhat putket pois, laitetaan uudet raaka putket ja sitten porataan ne mittaansa. tuohon vaan kevyt hoonaus ja uudet männänrenkaat, laakerit ja venttiilin kumit sekä venttiilien vuoto tarkastus/hionta suuttimien sumun/avautumispaineen tarkastus ja kasaan. näin meillä tehtiin 4000 20v sitten, huohotti ja kuumeni yms. pirun hyvin toiminu siitä asti. ei kulu öljyä, ei savuttele, voimaa on. moottorihan on äkkiä irroitettu niin saa kaiken tehtyä. eikä tule kovin kalliiksi.
 
5000 on vissiin märkäputkilla sitten jo.... Ainakin yks jokin lohko mulla oli, minkä testeissä pilkkosin, oli märkäputkilla

Edityä : Majorissahan oli märkäputket .........
 
Viimeksi muokattu:
Hyvä minä:facepalm::paaseina:.....näytti aika vahvasti että ois putket...

Putsauksen jälkeen mieli muuttui:peukku:
 
Viimeksi muokattu:
On siinä putket alunperinkin, veikkaan. Mutta mallia kuivat, eli prässätty lohkoon ja sen jälkeen porattu mittaan.
 
Jos on putki niin se rako kyllä näkyy, tuosta hiotusta kohasta näyttäs et samaa ainetta on

Nuo putkia muistuttavat jäljet voi olla kanspahvin tekemät. Meillä oli 61-Tojotas just tuo sama homma, jopa erään korjaamoyrityksen johtaja totes että putki on painunu (putkettomas konees) kun kanspahvin reuna oli jotenki onnistunu kuopan tekemään. Siihen sit tehtiin putkelle paikka ja putki koneistettiin ihan niinku ilman putkiakii olevat muut sylinterit ja hyvin on pelannu
 
No itse asiassa eipä näytä olevan kun zuumasin kuvaa tarpeeksi, aika harvinaista työkonekokoluokan moottoreissa.
 
Harvinaista ja harvinaista ...... Ainakaan nois n. -65 -> liki -90 vuosmalliin Taaveteis ei kans juuri putkia ole
 
ei ollu mitään ohjeita rinkulapaketeissa....meneekö pahasti pieleen jos tossa järjestykses pistän paikkaansa:paniikki:


 
Kahdessa keskimmäisessä selkeet "top" merkinnät.
Ilmeisesti ovatten koloista päätellen rinkulat nro 2 ja 3 ylhäältä päin, toisinaan nämä rinkulat on identtisiä, toisinaan ei, että on leveyseroa tms muotoeroa.
Ylin puristusrengas on joissain ( melko monasti ) idettinen ylä ja alapuoliltaan, että ei välttämättä ole merkitystä kummin päin.
Toisinaan ylimmälläkin renkaalla on "yläpuoli" määritelty, niin silloin on kyllä renkaan yläpinnassakin jokin merkintä yläpuolesta.
Öljyrengas on taasen monasti identtinen puoliltaan, että ei merkitystä kumpi pinta ylös tai alas, ja jos merkitystä on, merkintä pitäisi siittäkin löytyä .....
 
Ylimmässä renkaassa voi myös olla ulkonurkassa rappunen. Tämä tulee sitten ylöspäin, ettei rengas törmää sylinterin kulumisolakkeeseen.
 

Samankaltaisia viestiketjuja

Takaisin
Ylös