"Keskijännite"linjat

Viestiketju:
"Keskijännite"linjat

V361

W.W.W.
KK Plus ADpack
Liittynyt
30 Marraskuu 2011
Viestit
37,713
EDIT (by borg)
tämä viestiketju on irroitettu rönsynä eräästä myynti-ilmoituksen viestiketjusta


Tositapaus, olin vieressä kuuntelemassa ku tuttava soitti. Soitto sähköyhtiöön. " ..tolis sähköt poikki..." Pirteä ääni vastaa "Siellä on suunniteltu työkatkos joka on kyllä ilmoitettu jo viime viikolla etukäteen... "
" no aika hyvin ootte ennkoinu että toi rekka ajaa ojaan ja kaataa kymmennen kilovoltin linjan tolpan, olisitte samalla sitte tilannu ambulanssin, poliisin ja hinausautonkin ja laittanu ne sähkärit valmiiksi tohon viereen korjausvermeiden kanssa..."
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Pääkaupunkiseudulla vai väärä arvaus jännitteestä?
Ei kyllä ihan maaseudulla....muuntajan jälkeen ei ollu ku muutama talo.
Kyllä kympin linjoja on edelleenkin, tossa ennen maakaapelointia oli tossa nurkallakin kympin linja, kolmijohtoinen avolinja.
 
ns. maaseudulle ei tiemmä ole Suomeen 10kV kiskottu, 20kV on maa täys..
 
ns. maaseudulle ei tiemmä ole Suomeen 10kV kiskottu, 20kV on maa täys..
Joo kyllä 20kV pudotetaan yleensä suoraan 0,4 kV, mutta nykyään kyllä käytetään paljon tuota 1 kV linjaakin. 1kV menee amkalla, mutta kärsii olla monin verroin pitempi veto kuin 0,4kV, sitten asiakkaan käyttöpaikan lähellä on 1kV->0,4kV pytty, josta jakelu muutamalle käyttäjälle.
 
Poijjaat puhuu nykyajasta, linja josta puhuin ja joka korvattiin maakaapelilla pari vuotta sitten, on rakennettu siihen jos oikein muistan niin-68 tai 69. Ja tolpassa olevassa keltaisessa taulussa luki mustin kirjaimin 10kV.
Sitä en tiedä mitä langoissa kulki...
 
Olin muutama vuosi sitten mökillä kun tuli soitto linjamiehiltä että miten pääsee hallirakennukseen, kysyinkin että mitäs asiaa teillä sinne oikein olisi? No kaivamme sinne maakaapelia ja se täytyisi saada kytketyksi sähköpääkeskukseen sanoi hän, vastasin että ensinnäkin olisikoteidän pitänyt ilmoittaa milloin tulette ja millä asialla ja katsokaapa edes vähäsen yläilmoihin minnekkähän ilmajohto nyt yleensäkkin menee niin sieltä saattaa löytyä jopa se sähköpääkeskuskin. No sitten ne älysi että talossaan se keskus prkl, on ja kaivoivat uuden ojan sinne, voi jumalauta kun tulin kotio ja näin isäntien touhun jäljet. 100m kaivettu tietä / nurmikolla olevaa puutarhaa jollain helvetin isolla telakoneella! Soitin takaisin ja kysyin että eikö vielä suurempaa vehettä löytynyt kaivuutyöhön, sanoi että koko riitti hyvin 0.5m syvyyteen kaivamiseen 1m leveällä luiskakauhalla.
Menin täysin sanattomaksi.
 
Joo tuntuu olevan noi sähköyhtiöt semmosia kuninkaita kun juttuja on kuunnellu,mutta kun soittaa polliisit paikalle niin häipyy koneet nopeasti tontinrajojen ulkopuolelle!
Kyllä tuommoisista maakaapeloinnista PITÄÄ tulla tietoa ennakkoon,jospa tähänkin joku kone tulis niin ajaisin kyllä auton eteen ja sanoisin että katellaan sitten poliisin lausunnon jälkeen että kuka siirtää mitä ja minne!
Satumalta tässä meni kerran entinen käyttämätön puhelin linja poikki kun karsivat talojohtojen kohdilta puita,kummasti auttoi kysely miehiltä että kuka on katkaissut? kukaan ei tienny mitään,hyvin outoa oli kuitenkin SE että talvenaikana olikin toimimaton linja yllättäen liitetty uudelleen!
Että näyttää se sanominen jotain auttavan jos jotain huomaa.
 
Juu ei ne paljoo kysele....vaikka pitäis.
Täällä kun oli "säävarman" teko, oli jakokaapilta talon kulmalle linja kepitetty pensasaidan ja kasvimaan läpi, ite olisi pitänyt maksaa uusi kaappi talon seinään ja siitä kaapelointi ulkorakennukseen.
Soittelin sitte suunnittelijavirmalle että kohta A: pensasaitaa ette kaiva, (no kun siitä on lyhin matka pääkeskukselle) johon vastasin että ei muuten ole, mittaritaulun boxin löytää kyllä jos käyttää silmiään... B: kasvimaan alla on muutama vuosi sitten tehty imeytyskenttä joten siitäkään ette kaiva tai teette sen uusiksi (...no emmehän me voi sellaista tietää....) johon vasta sin että onko teidän firmassa kysyminen kielletty, ja C: mittaritaulu on siellä tolpassa missä sen kyllä näkee jos viitsii katsoa ja siitä menee linjat talolle ja ulkorakennukselle, että sovitaanko että se maakaapeli vedetään siitä tien viertä pellon, ei kasvimaan puolelta ihan siihen tolppaan vanhaan mittariin kiinni. Ja se jakokaappi sellaiseen paikkaan ettei se ole ihan suoraan tieliittymää vastapäätä koska siihen pusketaan talvella lunta.
No, kyllä ne sitten näin teki....kun ihan ite kävin ne kepit siirtämässä pois kasvimaalta....:D
 
Kotipaikalla kävi sähköyhtiö linjaamassa maakaapelin paikkaa syksyllä ja olivat vetäneet linjan pihatien reunaan. Tuumattiin kuitenkin, että pihatie menee ihan nurin jos alkavat siihen kaivamaan. Otin ja kävin itse siirtämässä kepit pellon puolelle, että kaivakoot siellä. Hyvin kelpasi kaivuuporukalle uusi linja :D
 
Kyllä ne asiat pitää aina neuvottelemalla selvitä,niin kiire ei missään maastotöissä ole ettei kysyä kerkiä!
Sitten on eriasia jos puu kaatuu linjalle omilla mailla niin sinne sähköyhtiö menee kyselemättä ja pitääkin mennä,tässä kans kun linja kulkee peltojen/metsien läpi niin hyvin pääseekin kun on jonkimoinen ajourakin mitä talvellakin hiukka aurailee omiin tarpeisiin.
Kerran laitoin sähköpostia että naapurintontilla kohta tolppa nurin ja senkin kävivät oikomassa,että kyllä hommat toimii kunha ne vaan viitsii.
 
Tääl joskus paikallisyhtiö ilmoitteli et ton ilmalinjan tolppia ( n.200-250m ja 3-4 tolppaa ) pitäis tulla vaihtaan, kun ovat ihan lahoja tyvestä. Muutamaan kertaan asian peräänkin vuosien saatossa kyselty, mut toistaiseksi n.5v aikana ei ole vielä mitään tapahtunut asian eteen yhtiön taholta....
 
Linjauksiahan ei maastoon saa merkkailla ennenkuin asiasta on keskusteltu maanomistan kanssa, ja ennekuin aletaan kaivamaan pitäisi olla kirjalliset johtoaluesopimukset (no suullinenkin on toki pitävä, mutta..).
Itse juuri tänään sovein alustavasti yhden maanomistajan kanssa noin 350m kaivuusta hänen pellolleen, ei ollut innoissaan mutta hyväksyi kuitenkin kun lupasin että kaivamme kaivurin sijaan salaojakoneella jotta tulee vähempi kiveä ylös..
 
Takaisin
Ylös